S marinovaním si nerobte veľmi ťažkú hlavu, ak dodržíte čas 1 hodina, bude mäso chutné

S marinovaním si nerobte veľmi ťažkú hlavu, ak dodržíte čas 1 hodina, bude mäso chutné


Každé jedlo je chutné, ak je pripravené s láskou a dobre ochutené, no pri mäsa zaváži ešte aj jeho marinovanie, ktorým mäso dostatočne pripravíme na jeho ďalšie spracovanie, teda varenie alebo pečenie. V marináde sa spájajú viaceré chute prostredníctvom surovín, byliniek a korenia, ktoré vo výsledku vyčarujú veľmi zaujímavé a často aj netradičné chute pokrmu. Gazdinky s dlhoročnou skúsenosťou už vedia skombinovať jednotlivé korenia a príchute tak, aby bol očakávaný výsledok chutný, čo je základom kvalitnej stravy. Kuracie mäso je z hľadiska prípravy veľmi vďačné, pretože ponúka neskutočne veľa variácií na vytvorenie naozaj originálnych pokrmov.

Pripraviť sa dá aj celé kuriatko

Marinovanie je však základ, ktorý treba dodržať a pri tom záleží Ako Dlho Marinovať Kuracie Mäso? na časti kurčaťa, ktoré marinujete. Recept je smerodajný, najmä čo sa týka spôsobu marinovania mäsa, platí však, že v marináde by malo byť odležané minimálne jednu hodinu. Dôležité je na tento krok použiť sterilné nádoby a počas marinácie uchovať mäso v chladničke. Je to dôležité, pretože sa tak vylepší chuť a zároveň sa mäso aj zjemní. Dĺžka je rôzna a záleží od hrúbky mäsa, druhu marinády a požadovanej chuti vo výslednom recepte. Existujú tri dĺžky marinovania, krátka marináda trvá len 30 minút až 2 hodiny, pri nej sa používajú takzvané rýchlo pôsobiace látky ako je ocot, citrónová šťava či jogurt. 2 až 6 hodín trvá stredná marináda, tu sa používajú marinády bez kyselín, ale zato sa hojne korenia výraznými druhmi korenín. Za ten čas mäso získa potrebnú chuť a prepojí sa marinádou. Pri dlhej marináde hovoríme o 6 až 24 hodinách, a to hlavne z dôvodu dosiahnutia veľmi intenzívnej chute, ale hlavne sa vyžaduje pri veľkých kusoch mäsa. Tu treba byť opatrný s použitím marinády s kyselinami, aby mäso nezmäklo až príliš.

Kuracie prsia miuijeme všetci

Zásady marinovania:

  • kuracie stehná: odporúčanie je 2-4 hodiny
  • kuracie kúsky: pri nutnosti získania chrumkavosti a pikantnosti stačí 30 minút až 2, prípadne 4 hodiny
  • kuracie prsia: minimálne 1 hodinu, ale vhodné je tento čas predĺžiť na celú noc

 Avatar