Dokonalé raňajky, alebo desiata.
Suroviny:
4 vajcia, 5 lyžíc horúcej vody, 150 g práškového cukru, 1 lyžica oleja,
150 g polohrubej múky, štipka prášku do pečiva, džem,
tuk a hrubá múka na vysypanie plechu, papier na pečenie
Postup:
Na plech si rozložte papier na pečenie, potrite ho tukom a posypte hrubou múkou. Rúru predhrejte na 180 ° C. Do misky nalejte žĺtky a vyšľahajte ich s horúcou vodou a 3 lyžicami cukru do peny. Potom pridajte olej, časť múky a prášok do pečiva. Z bielkov ušľahajte pevný sneh, do neho zamiešajte zvyšný cukor a penu vmiešajte so zvyškom múky do žĺtkovej zmesi. Cesto rozotrite na papier, pomocou stierky uhlaďte a pečte asi 20 minút. Plát položte na mierne vlhkú utierku, s papierom ho zrolujte a nechajte vychladnúť. Potom roládu opatrne rozbaľte, zložte papier, plát potrite džemom a znovu stočte. Múčnik dajte odležať do chladničky.
ODPORÚČAME:
Dezert ovocie v horúcej čokoláde hit leta
Mojito s jahodami limetkou a mätou Strawberry mojito
Sýty ryžový nákyp, hrnčekový recept
tags: piskotova rolada s dzemom
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|